hr HR en EN

Upisi

Prilikom učlanjenja potrebno je popuniti online upisnicu, te priložiti isprave koje potvrđuju mjesto prebivališta (osobna iskaznica ili putovnica) i status na temelju kojeg se ostvaruje pravo na određenu visinu članarine, utvrđene cjenikom usluga:

  • Studenti prilažu potvrdu o upisu u tekuću akademsku godinu i/ili važeću studensku karticu
  • Studenti koji su ostvarili prosjek ocjena iznad 4,00 prilažu i prijepis ocjena, ukoliko žele ostvariti pravo na povlaštenu članarinu prema cjeniku.

Članarina se može platiti u Knjižnici, ili online putem.

Usluge za studente

  • Korištenje i posudba građe
  • Pomoć pri pretraživanju i korištenju literature
  • Tematska pretraživanja 
  • Individualne radionice za studente Iznajmi knjižničara koje uključuju: edukaciju korištenja Knjižnice, pretraživanje izvora na temu prema korisnikovoj potrebi, upoznavanje s programom za upravljanje bibliografskim podacima (Mendeley) i upoznavanje s bibliometrijom 
  • Radionice za grupe korisnika Postani SVKRI znalac koje uključuju: organizirani obilazak Knjižnice, praktično upoznavanje s mogućnostima i pravilima korištenja Knjižnice, upute za pronalaženje građe dostupne u Knjižnici i putem Knjižnice, upoznavanje s programom Mendeley za upravljanje bibliografskim podacima i upoznavanje s osnovama bibliometrije.

Mjesto za učenje

Studentima su tijekom cijelog radnog vremena Knjižnice dostupne studijska čitaonica, znanstveno istraživačka čitaonica i dvije prostorije za grupni rad. 

Na raspolaganju im je sto sjedećih mjesta,računala povezana internetom, mogućnost korištenja vlastitih računala povezanih bežičnom vezom EDUROAM, ispitna i referentna literatura u otvorenom pristupu te uređaj za samoumnožavanje.

U produženom radnom vremenu Knjižnice (od ponedjeljka do petka od 19:00 do 1:00, subotom od 14:00 do 23:00 i nedjeljom od 9:00 do 20:00 sati), literatura u otvorenom pristupu može se koristiti isključivo u prostoru Knjižnice.

 

Kako osigurati svoje mjesto u produljenom radnom vremenu?

Mjesta je potrebno unaprijed rezervirati putem e-zahtjeva Rezervacija mjesta u čitaonici.

Ormarić za osobne stvari moguće je rezervirati isključivo u redovno radno vrijeme Knjižnice.

Ulaz u čitaonice i prostorije za grupni rad omogućen je samoidentifikacijom članskim iskaznicama ili iksicama. 

Studenti po dolasku od zaštitiara preuzimaju ključić ormarića za garderobu, koji su prilikom odlaska dužni vratiti.

Alati za pomoć pri citiranju

 

 

Kontakt

SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA RIJEKA
DOLAC 1, 51000 RIJEKA
OIB 84122581314

INFORMACIJE I POSUDBA
tel. 051/336-129
Mail: posudba.svkri@svkri.hr

 

  1. Radno vrijeme
  2. Javna nabava
  3. Natječaji

 

Radnim danom

Subotom

Nedjeljom

Čitaonice

09.00 - 22.00

09.00 - 22.00

09.00 - 20.00

Informacije

09.00 - 19.00

/

/

Posudba

09.00 - 19.00

09.00 - 13.00

/

Posjet izložbi Glagoljica tijekom cijele godine putem online prijave ili po dogovoru na tel. 336-129. Građa iz zatvorenog spremišta naručuje se najkasnije 15 minuta prije završetka rada posudbe. U vrijeme kada Knjižnica ne radi, koristite usluge putem naših web stranica.

 

Sveučilište u Rijeci, Sveučilišna knjižnica Rijeka je, sukladno članku 6. stavku 1. točki 3. Zakona o javnoj nabavi („Narodne novine  broj 120/16), obveznik je primjene istoga.
Sve objave javnih nabava za nabave čija je procijenjena vrijednost jednaka ili veća od 200.000,00 kn za robe i usluge, odnosno, 500.000,00 kn za radove objavljuju se u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske. Nabava vrijednosti do 200.000,00 kn (roba, usluge) odnosno do 500.000,00 kn (radovi), tzv. jednostavna nabava, provodi se temeljem Pravilnika o jednostavnoj nabavi Sveučilišne knjižnice Rijeka.

Više...

 

Natječaj za popunu radnog mjesta dipl. knjižničar/dipl. knjižničarka

 - natječaj

- obavijest o ishodu natječajnog postupka

 

Prijava za urednike
Copyright©2020. Sveučilišna knjižnica Rijeka