Za studente

Upisi

Prilikom učlanjenja potrebno je popuniti online upisnicu, te priložiti isprave koje potvrđuju mjesto prebivališta (osobna iskaznica ili putovnica) i status na temelju kojeg se ostvaruje pravo na određenu visinu članarine, utvrđene cjenikom usluga:

  • Studenti prilažu potvrdu o upisu u tekuću akademsku godinu i/ili važeću studensku karticu
  • Studenti koji su ostvarili prosjek ocjena iznad 4,00 prilažu i prijepis ocjena, ukoliko žele ostvariti pravo na povlaštenu članarinu prema cjeniku.

Članarina se može platiti u Knjižnici, ili online putem.

Usluge za studente

  • Korištenje i posudba građe
  • Pomoć pri pretraživanju i korištenju literature
  • Tematska pretraživanja 
  • Individualne radionice za studente Iznajmi knjižničara koje uključuju: edukaciju korištenja Knjižnice, pretraživanje izvora na temu prema korisnikovoj potrebi, upoznavanje s programom za upravljanje bibliografskim podacima (Mendeley) i upoznavanje s bibliometrijom 
  • Radionice za grupe korisnika Postani SVKRI znalac koje uključuju: organizirani obilazak Knjižnice, praktično upoznavanje s mogućnostima i pravilima korištenja Knjižnice, upute za pronalaženje građe dostupne u Knjižnici i putem Knjižnice, upoznavanje s programom Mendeley za upravljanje bibliografskim podacima i upoznavanje s osnovama bibliometrije.

Mjesto za učenje

Studentima su tijekom cijelog radnog vremena Knjižnice dostupne studijska čitaonica, znanstveno istraživačka čitaonica i dvije prostorije za grupni rad. 

Na raspolaganju im je sto sjedećih mjesta,računala povezana internetom, mogućnost korištenja vlastitih računala povezanih bežičnom vezom EDUROAM, ispitna i referentna literatura u otvorenom pristupu te uređaj za samoumnožavanje.

U produženom radnom vremenu Knjižnice (od ponedjeljka do petka od 19:00 do 1:00, subotom od 14:00 do 23:00 i nedjeljom od 9:00 do 20:00 sati), literatura u otvorenom pristupu može se koristiti isključivo u prostoru Knjižnice.

 

Kako osigurati svoje mjesto u produljenom radnom vremenu?

Najave dolaska primaju se od ponedjeljka do petka, od 09.00 do 19.00 sati te subotom od 09.00 do 13.00 sati. Najave za rad nedjeljom primaju se tijekom tjedna i subotom do 13.00 sati:

  • osobno u prostoru posudbe/informacija
  • na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ormarić za osobne stvari moguće je rezervirati isključivo prilikom najave dolaska.

Prilikom ulaska u Knjižnicu nakon 19.00 sati radnim danom, odnosno subotom nakon 13.00 sati te tijekom nedjelje, student se identificira iskaznicom na ulazu u zgradu. 

Ulaz u čitaonice i prostorije za grupni rad omogućen je samoidentifikacijom članskim iskaznicama ili iksicama. 

Studenti po dolasku od zaštitiara preuzimaju ključić ormarića za garderobu, koji su prilikom odlaska dužni vratiti.

 
 

 

Alati za pomoć pri citiranju