Čitaonice i prostori za grupni rad

  • Znanstveno-istraživačka čitaonica prostor je istraživačkog rada. Raspolaže sa 32 sjedeća mjesta i 8 računala povezanih s internetom. Korisnici se mogu služiti računalima, koristiti građu smještenu u čitaonici te građu iz zaštićenih zbirki, časopise i novine koje naručuju iz spremišta. U prostoru se po dogovoru organiziraju i edukacijske radionice za korisnike.
  • Studijska čitaonica je prostor za učenje i tihi rad i raspolaže sa 40 sjedećih mjesta.U čitaonici se nalazi referentna zbirka (enciklopedije, leksikoni, rječnici, itd.) i zbirka knjiga koje se ne posuđuju izvan knjižnice.
  • Prostorija za grupni rad namijenjena je grupama korisnika za održavanje prezentacija, projekcija, izradu seminara i projekata te omogućuje razgovore i rasprave. Prostor raspolaže sa 16 sjedećih mjesta i moguće ga je rezervirati na informator@svkri.hr.
  • Otvoreni prostor za grupni rad raspolaže sa 6 sjedećih mjesta.

Čitaonice i prostore za grupni rad moguće je koristiti putem sustava za samoidentifikaciju, uz pomoć članskih iskaznica ili iksica.

U produženom radnom vremenu, prije korištenja čitaonice korisnici su se obavezni prijaviti kod djelatnika zaštitarske službe u prostoru posudbe i informacija.