Korisnici visoko ocijenili rad Sveučilišne knjižnice Rijeka

U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka provedeno je mjerenje zadovoljstva korisnika u trogodišnjem ciklusu mjerenja, a sukladno Naputku za primjenu pokazatelja kvalitete knjižnične djelatnosti Sveučilišne knjižnice Rijeka.

Cilj pokazatelja uspješnosti je odrediti stupanj do kojega su korisnici zadovoljni knjižničnim uslugama, a mjerenje je provedeno četvrti put u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka.

Upitnikom su bile obuhvaćene dvije skupine korisnika – studenti i znanstveno-nastavno osoblje, a anketa je obuhvatila pet pitanja sa skaliranjem ocjena od 1 do 5 (ponuda ispitne literature za kolegije, ponuda knjižnične građe iz područja interesa, radno vrijeme knjižnice, susretljivost i ljubaznost osoblja te prostor knjižnice.)

Gotovo sve kategorije ocijenjene su višom ocjenom nego u ispitivanju 2018. godine, a posebno visoku ocjenu dobilo je osoblje Sveučilišne knjižnice Rijeka.

U izazovnim vremenima u kojima se nalazimo već dvije godine ovako visoke ocjene smatramo velikim uspjehom na koji smo ponosni. Vama želimo zahvaliti na vremenu koji ste izdvojili za ispunjavanje ankete, ali i na priznanju koje nam je uvijek najbolja motivacija za rad.

Analizu rezultata mjerenja zadovoljstva korisnika Sveučilišnom knjižnicom Rijeka 2021. godine možete pročitati ovdje.