Za studente

Prilikom učlanjenja potrebno je popuniti online upisnicu, te priložiti isprave koje potvrđuju mjesto prebivališta (osobna iskaznica ili putovnica) i status na temelju kojeg se ostvaruje pravo na određenu visinu članarine, utvrđene cjenikom usluga:

  • Studenti prilažu potvrdu o upisu u tekuću akademsku godinu i/ili važeću studensku karticu

Upis za studente Sveučilišta u Rijeci je besplatan.

Članarina se može platiti u Knjižnici, ili online putem.

Mjesta je potrebno unaprijed rezervirati putem e-zahtjeva Rezervacija mjesta u čitaonici za korištenje čitaonica u redovnom i produljenom radnom vremenu.

Studentima su tijekom cijelog radnog vremena Knjižnice dostupne studijska čitaonica, znanstveno istraživačka čitaonica i dvije prostorije za grupni rad. 

Na raspolaganju im je sto sjedećih mjesta,računala povezana internetom, mogućnost korištenja vlastitih računala povezanih bežičnom vezom EDUROAM, ispitna i referentna literatura u otvorenom pristupu te uređaj za samoumnožavanje.

U produženom radnom vremenu Knjižnice (od ponedjeljka do petka od 19:00 do 00:00, subotom od 14:00 do 23:00 i nedjeljom od 9:00 do 20:00 sati), literatura u otvorenom pristupu može se koristiti isključivo u prostoru Knjižnice.

Kako osigurati svoje mjesto u produljenom radnom vremenu?

Ormarić za osobne stvari moguće je rezervirati isključivo u redovno radno vrijeme Knjižnice.

Ulaz u čitaonice i prostorije za grupni rad omogućen je samoidentifikacijom članskim iskaznicama ili iksicama. 

Studenti po dolasku od zaštitara preuzimaju ključić ormarića za garderobu, koji su prilikom odlaska dužni vratiti.