POSJETITELJI

DnevnoDnevno175
MjesečnoMjesečno2927
Ukupno Ukupno 642589

ZA DJELATNIKE

220

SKUPNI KATALOG SVEUČILIŠTA U RIJECI

 

PRETRAŽIVANJE SKUPNOG KATALOGA SVEUČILIŠTA

 

 

Pretraživanje baza podataka

 

Posudba građe

POSUDBA GRAĐE IZ FONDA KNJIŽNICE

Korisnik može istovremeno posuditi 3 naslova na mjesec dana, te iste produljiti još mjesec dana.

Knjigu iz zatvorenog spremišta potrebno je naručiti na pultu posudbe. Preporučujemo prethodno naručivanje građe online, putem web stranice knjižnice. Udžbeničku literaturu u otvorenom pristupu u ulaznom prostoru knjižnice moguće je posuditi izvan knjižnice, uz prethodno zaduživanje primjeraka na pultu.

Produljenje naslova moguće je obaviti telefonski, bez dolaska u knjižnicu, no samo unutar roka posudbe. Ukoliko je rok posudbe prekoračen, knjige se moraju vratiti u knjižnicu.

Izvan knjižnice mogu se posuditi naslovi čije signature započinju brojevima (Opći fond), i tiskani su nakon 1969. godine.

Starija izdanja ne mogu se posuditi izvan knjižnice.

 

POSUDBA GRAĐE IZ POSEBNIH ZBIRKI

Građa iz zbirki posuđuje se prema posebnim pravilima, utvrđenim Pravilnikom o uvjetima i načinu korištenja knjižnične građe. Zbirke su u fondu knjižnice označene slovnim oznakama signatura (A., A.P-, A.N-, N., GZ-).

Sva građa čije signature započinju slovnim oznakama, ne može se posuditi izvan knjižnice.

Novine se naručuju za sljedeći dan, a koriste se u znanstveno-istraživačkoj čitaonici od 9.00 do 19.00 sati. Novine se ne smiju kopirati. Moguće je zatražiti uslugu skeniranja. Usluga skeniranja naplaćuje se prema cjeniku knjižnice.

Građa iz Bibliotece Civice naručuje se za sljedeći dan, a može se koristiti u znanstveno-istraživačkoj čitaonici od 09.00 do 19.00 sati.

Građa iz Povijesne zbirke naručuje se za sljedeći dan, a može se koristiti u znanstveno-istraživačkoj čitaonici od 09.00 do 19.00 sati.

Sva se građa iz posebnih zbirki može naručiti za sljedeći dan putem e-mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili telefonom na broj 051/336-129.

 

 

POSUDBA GRAĐE ZA IZLOŽBE

Osoba odnosno institucija može naručiti građu za potrebe izložbe, predstavljanja ili druge manifestacije izvan Sveučilišne knjižnice Rijeka. Dužna je poslati pismeni zahtjev na Ured ravnateljice s popisom tražene građe i to najmanje 10 dana prije potrebnog roka posudbe. Zahtjev mora biti službeni dokument, ovjeren od institucije koja građu potražuje.

Zahtjevi poslani u kraćem roku, neće se moći na vrijeme realizirati.

Sva građa koja se traži mora biti procijenjena od ovlaštene osobe u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, te ukupna vrijednost mora biti pismeno dostavljena naručitelju.

Knjižnica zadržava pravo da određene naslove zbog stručnih razloga, a koje će odrediti procjenitelj ili Ured ravnateljice, ne posudi izvan knjižnice. Knjižnica može procijeniti da zbog opravdanih razloga može izvršiti digitalizaciju naslovnice ili dijela naslova koji se traži.

Za svu građu, a prema izračunatoj procjeni, potrebno je izraditi policu osiguranja. Policu osiguranja plaća naručitelj, a sklapa se na određeni vremenski rok.

Po izvršenim obvezama (plaćenoj polici osiguranja), naručitelj i Sveučilišna knjižnica Rijeka potpisuju revers, dokument o međusobnoj primopredaji građe. Reversom se određuju rokovi posudbe građe, koji se ne smiju prekoračiti. Potpisivanjem reversa naručitelj potvrđuje da je upoznat s pravilima postupanja iz ovog dokumenta.

Građa se mora po određenom roku posudbe vratiti u Sveučilišnu knjižnicu Rijeka u stanju u kakvom je i proslijeđena naručitelju. Eventualna oštećenja koja su primijećena u pregledu građe prilikom zaduživanja na revers dio su teksta u reversu (oštećen naslov, oštećena naslovnica, nedostaje stranica i sl.).

Naručitelj je dužan prilikom postavljanja izložbe, predstavljanja ili drugog događanja, a za koje je koristio građu iz fonda Knjižnice, u katalog izložbe ili drugi tiskani dokument koji prati događanje (deplijani, mape...) te na web stranice koje prate događanje navesti ime Sveučilišne knjižnice Rijeka i jasno istaknuti logo Knjižnice. Logo se u elektroničkom formatu može preuzeti prilikom potpisivanja reversa i preuzimanja građe.

Naručitelj je dužan prilikom vraćanja građe u Knjižnicu istoj dostaviti dva primjerka kataloga izložbe i drugog tiskanog dokumenta koji je pratio događaj, a koji će biti pohranjeni u fondu Knjižnice.

 

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.