POSJETITELJI

DnevnoDnevno175
MjesečnoMjesečno2927
Ukupno Ukupno 642589

ZA DJELATNIKE

221

SKUPNI KATALOG SVEUČILIŠTA U RIJECI

 

PRETRAŽIVANJE SKUPNOG KATALOGA SVEUČILIŠTA

 

 

Pretraživanje baza podataka

 

Usluge za nakladnike

 

KLASIFIKACIJA PUBLIKACIJA (UDK)    
 

Sveučilišna knjižnica nudi izdavačima časopisa i zbornika uslugu klasifikacije članaka po UDK oznakama koje, između ostalog, omogućuju prepoznavanje detaljnog sadržaja članka bez obzira na poznavanje prirodnog jezika na kojem je članak napisan. Opremljenost članaka u časopisu ili zborniku UDK oznakama ukazuje na njihov stručni ili znanstveni karakter. Ovu uslugu Sveučilišna knjižnica naplaćuje po aktualnom cjeniku.

Kontakt osoba: Sanja Kosić    tel. 336 911 (int. 105), fax 332 006, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

KATALOGIZACIJA U PUBLIKACIJI (CIP)    
 

 CIP UPITNIK

Katalogizacija u publikaciji (CIP = Cataloguing in publication) je program izrade preliminarnih, skraćenih kataložnih zapisa za publikacije u pripremi za tisak. Pribavljanje CIP-a doprinosi vidljivosti vaših izdanja u nacionalnim i međunarodnim knjižničnim katalozima, kao i njihovom trajnom čuvanju u knjižnicama koje izrađuju CIP.

CIP zapis pruža relevantne podatke o publikaciji kao što su naslov publikacije, ime(na) autora, urednika, ilustratora, fotografa i drugi podaci o odgovornosti, podatke o izdanju, naziv nakladnika, mjesto izdavanja, godina izdavanja, naslov nakladničke cjeline… i dr.), napomene (npr. o prijevodu), ISBN broj i druge bibliografske podatke.

CIP zapis izrađuje se na temelju podataka sadržanih u publikaciji pripremljenoj za tisak. Za potrebe formalne i sadržajne obrade, da bi se dobili što potpuniji i točniji bibliografski podaci, nakladnik treba priložiti PREDLOŽAK CJELOVITE, ZA TISAK PRIPREMLJENE,  PUBLIKACIJE, NAKON POSLJEDNJE KOREKTURE te POPUNITI CIP UPITNIK .  Sveučilišna knjižnica Rijeka za izdavače s područja Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije izrađuje CIP zapise.

Osobe za kontakt u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka

Branka Turk, Sandra Marić

Tel.: (051)336-911 (int. 106)

Fax.:(051)332-006

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Knjige u tisku u Republici Hrvatskoj možete pogledati  OVDJE.

ISBN (International Standard Book Number) Međunarodni standardni knjižni broj jedinstveni je identifikator knjiga i drugih omeđenih publikacija bez obzira na medij na kojem se objavljuju, Posebno je značajan u međunarodnoj knjižarskoj mreži kao osnovni podatak kod naručivanja izdanja. Može se slobodno reći da se danas monografsko izdanje bez ISBN broja smatra irelevantnom publikacijom, kako u regionalnom i nacionalnom, tako i u  međunarodnom okviru.

Za uključivanje u sustav ISBN nakladnik mora popuniti upitnik i poslati ga poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom Hrvatskom uredu za ISBN.

Više o ISBN-u pročitajte na Mrežnim stranicama Hrvatskog ureda za ISBN.pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

ISSN (International Standard Serial Number) je Međunarodni standardni broj serijske publikacije kojim se ona identificira neovisno o zemlji izdavanja, jeziku ili abecedi, učestalosti izlaženja, mediju itd., te neovisno o tome izlazi li ili je prestala izlaziti ili će tek izaći. Kad je riječ o vidljivosti publikacija u nacionalnim i međunarodnim okvirima, ono što za monografske publikacije vrijedi za ISBN, jednako tako vrijedi i za ISSN serijskih publikacija.

Više o dodjeli ISSN-a, možete naći na mrežnim stranice ISSN ureda za Hrvatsku pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

ISMN (International Standard Music Number) Međunarodni standardni broj notne građejedinstveni je identifikator notne građe. Za uključivanje u sustav ISMN nakladnik mora popuniti upitnik i poslati ga poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom Hrvatskom uredu za ISMN pri Nacionalnoj i i sveučilišnoj knjižnici.

Na sve ostale upite vezane uz CIP i međunarodne standardne brojeve publikacija, rado će vam odgovoriti i kontakt osoba u Sveučilišnoj knjižnici (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ).

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.