POSJETITELJI

DnevnoDnevno38
MjesečnoMjesečno3475
Ukupno Ukupno 543732

ZA DJELATNIKE

46

PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

Izložba glagoljice

Izložba glagoljice nastala je 1968. g. u tadašnjoj Naučnoj biblioteci u Rijeci povodom dvadesetpetogodišnjice pripojenja Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici zemlji.Njezini su autori  akademik Branko Fučić, Vanda Ekl i Igor Emili. Usprkos proteklom vremenu i novim spoznajama i otkrićima još uvijek je svježa, aktualna i zanimljiva.
Poseban naglasak na izložbi dan je na rano hrvatsko tiskarstvo, gdje istaknuto mjesto pripada gradu Rijeci, koja je zahvaljujući glagoljskoj tiskari Šimuna Kožičića Benje, osnovanoj u XV. stoljeću, postala jedno od središta europskoga ranog tiskarstva.
Ovaj vodič po izložbi glagoljice tiskan je 2001. godine. Njime se željelo dati posjetitelju što više značajnih podataka, posebno novih spoznaja i otkrića iz hrvatske glagoljske baštine, sa željom i namjerom da vodič bude i mali priručnik za upoznavanje i izučavanje hrvatske glagoljske baštine. Zato mu je dodan pojmovnik te tabelarni prikaz glagoljske azbuke.

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.