POSJETITELJI

DnevnoDnevno38
MjesečnoMjesečno3475
Ukupno Ukupno 543732

ZA DJELATNIKE

46

PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

The glagolitic script : a guide to the exhibition

 Vodič kroz Izložbu glagoljice nastao je u sklopu projekta Osuvremenjivanje Izložbe glagoljica, čime se obilježava 40. godišnjica njezina otvorenja. Autor prvoga izdanja vodiča, tiskanog 1968. godine prigodom otvorenja Izložbe, je akademik Branko Fučić. Novi vodič je drugo - izmijenjeno, dopunjeno i redizajnirano izdanje. Na unutarnoj strani omota vodiča nalazi se glagoljska azbuka, a zatim eksponati na izložbi kako slijede, uz kratko objašnjenje uz svaki. Vodič sadrži i jezgrovite podatke o hrvatskim glagoljskim kodeksima, glagoljskim kamenim spomenicima, književnosti glagoljaša, natpisima i zapisima na freskama, izdanjima Senjske glagoljske tiskare, Riječke glagoljske tiskare, glagoljskom tisku protestanata i izdanjima Rimske svete kongregacije za promicanje vjere, kao i nekoliko općih podataka o glagoljici kao pismu, preuzetih iz nove knjige o glagoljici akademkinje Anice Nazor „Ja slovo znajući govorim...“ Na zadnjoj stranici preuzet je impresum iz prvog izdanja vodiča.

Ovaj vodič na engleskom jeziku prijevod je izdanja na hrvatskom jeziku iz 2009. godine. Tiskanje vodiča na stranim jezicima – engleskom, i u budućnosti na talijanskom i njemačkom,  poslužit će sve brojnijim stranim turistima koji posjećuju naš grad i pomoći uključenju Sveučilišne knjižnice u kulturni turizam grada i Primorsko-goranske županije.

Objavljivanje ovoga izdanja vodiča financijski je poduprla Primorsko-goranska županija.

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.