POSJETITELJI

DnevnoDnevno7
MjesečnoMjesečno3385
Ukupno Ukupno 553769

ZA DJELATNIKE

7

PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

Predavanje "Književno djelo Osvalda Ramousa"

U Sveučilišnoj knjižnici će se u srijedu, 25. travnja, u 18.00 sati u dvorani izložbe Glagoljica održati treće po redu ovogodišnje predavanje iz ciklusa "Colloquia Fluminensia - razgovori s baštinom". Predavanje pod nazivom "Književno djelo Osvalda Ramousa" održat će dr. sc. Gianna Mazzieri-Sanković s Odsjeka za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Ulaz slobodan.   POZIVNICA

Djelo i lik Osvalda Ramousa nažalost su pomalo predani zaboravu, iako je riječ o najznačajnijem riječkom piscu na talijanskom jeziku. Rođen u Rijeci 1905., gdje je živio i djelovao, a naposljetku i umro 1981. godine, Ramous je za većinu Riječana ostao strancem. I nakon Drugog svjetskog rata odlučio je ostati u svome rodnom gradu te je na svojstven način doprinio kulturnim razmjenama između Italije i južnoslavenskih kultura. Opus ovog svestranog pisca obuhvaća poeziju, prozu, dramu, esejističku prozu, kritiku, novinarstvo, organizaciju kulturnih događanja, uredništvo, prijevode, režiju it

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.