POSJETITELJI

DnevnoDnevno82
MjesečnoMjesečno4418
Ukupno Ukupno 539166

ZA DJELATNIKE

102

PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

Održani Dani otvorenih vrata Sveučilišne knjižnice Rijeka 2016.

Od 7. do 11. studenoga 2016. godine u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka održani su Dani otvorenih vrata. U sklopu programa korisnici Knjižnice i ostala zainteresirana javnost imali su priliku sudjelovati u raznovrsnom programu.

Tijekom  tjedna od 7. do 11. studenoga predstavljen je novi edukacijski paket Sveučilišne knjižnice Rijeka pod nazivom „Postani SVKRI znalac“. Održano je pet radionica koje ujedno predstavljaju pet modula edukacijskog paketa, putem kojih je cilj korisnicima olakšati korištenje Knjižnice i njezinih usluga, ali i pridonijeti  njihovom znanstveno-istraživačkom radu. Edukacijski paket „Postani SVKRI znalac“ koji je namijenjen grupama korisnika, kao i usluga „Iznajmi knjižničara“ namijenjena individualnom radu s korisnikom, od sada su u redovnoj ponudi edukacijskih programa Knjižnice.
 
Dana 7. i 8. studenoga u dvorani izložbe Glagoljica pred brojnom publikom održana su dva predavanja norveške tematike.
 
Dana 7. studenoga dotpredsjednica Hrvatsko-norveškog društva, Nevenka Romanić Kristensen, održala je predavanje pod nazivom „KON-TIKI, Thor Heyerdalova ekspedicija na splavi preko Tihog oceana“, tijekom kojega su se posjetitelji imali prilike pobliže upoznati s likom i djelom poznatog norveškog istraživača Thora Heyerdala. Nakon predavanja održana je projekcija norveškog igranog filma KON-TIKI, nominiranog za Oscara 2013. godine.
 
Miljenko Smokvina, samostalni istraživač hrvatske baštine, 8. studenoga održao je predavanje pod nazivom „Impresije iz Norveške, od Rijeke do Osla i Vardoa i natrag“. Tijekom predavanja posjetitelji su mogli saznati zanimljive činjenice o Norveškoj popraćene fotografijama i predavačevim iskustvom.
 
Dana 11. studenoga u dvorani izložbe Glagoljica obilježen je Dan hrvatskih knjižnica zanimljivim izlaganjima riječkih knjižničarki o posjeti knjižnicama diljem Europe pod skupnim nazivom „Šetnja europskim knjižnicama“. Događaj je održan u suorganizaciji Knjižničarskog društva Rijeka i Sveučilišne knjižnice, a ujedno je označio  završetak manifestacije Dani otvorenih vrata Sveučilišne knjižnice.
 
 

 

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.