POSJETITELJI

DnevnoDnevno194
MjesečnoMjesečno3222
Ukupno Ukupno 637854

ZA DJELATNIKE

232

SKUPNI KATALOG SVEUČILIŠTA U RIJECI

 

PRETRAŽIVANJE SKUPNOG KATALOGA SVEUČILIŠTA

 

 

Pretraživanje baza podataka

 

Sveučilišna knjižnica Rijeka – knjižnica godine 2015.

U Sveučilišnoj knjižnici Rijeka 12. 11. održana je svečanost povodom dodjele nacionalne nagrade „Knjižnica godine“ za 2015. godinu i svečanog otvorenja preuređenog korisničkog prostora.

dodijela
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 U okviru svečanosti, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučn, uz prisutnost zamjenika gradonačelnika Mirka Filipovića i zamjenice župana gđe  Marine Medarić, otvorio je novouređeni korisnički prostor Knjižnice. 
 
DSC00895DSC00898DSC00902
 
Nazočnima su se obratile i predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Dunja Holcer, predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka Marija Šegota Novak te ravnateljica Sveučilišne knjižnice Senka Tomljanović.
 
DSC00905DSC00908DSC00915
 
Samo priznanje Knjižnica godine za 2015. godinu dodijeljeno je  Sveučilišnoj knjižnici Rijeka i Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci dan prije, na središnjoj proslavi Dana hrvatskih knjižnica, 11.11., koja  se ove godine održala u Drenovcima, gdje se objavilo i službeno obrazloženje priznanja, koje je  ove godine dodijeljeno dvjema knjižnicama. 
 
DSC00872
 
Priznanje „Knjižnica godine“ dodjeljuje Hrvatsko knjižničarsko društvo prigodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga najboljoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema kriterijima za vrednovanje / procjenjivanje izvrsnosti,  a u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.  
 
Korisnički prostor Sveučilišne knjižnice Rijeka preuređen je u cilju bržeg i lakše korištenja njezinih usluga. Sredstva za preuređenje u potpunosti je osiguralo Sveučilište u Rijeci. Uveden je sustav samoidentifikacije korisnika uz pomoć studentskih x-ica ili članskih iskaznica, koji omogućava korištenje cjelokupnog prostora knjižnice i izvan radnog vremena djelatnika knjižnice, pa se knjižnica sada može koristiti od 9 do 01 radnim danom, subotom do 23 sata, a nedjeljom do 20 sati.
 
DSC00931DSC00935DSC00938DSC00946
 
Preuređenjem je povećan i broj sjedećih mjesta, a dosadašnji prostor proširen dvjema novim prostorijama - za dnevni boravak i za grupni rad. Omogućeno je i samokopiranje putem kartica, a dio ispitne literature sada je na raspolaganju i u otvorenom pristupu. Posudba radi radnim danom do 19 sati i subotom do 13, a služba informacija radnim danom do 19. 
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.