POSJETITELJI

DnevnoDnevno12
MjesečnoMjesečno2548
Ukupno Ukupno 542805

ZA DJELATNIKE

15

PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

Naslovnica

Održana središnja svečanost obilježavanja 390. godišnjice djelovanja knjižnice isusovačkog kolegija

U Sveučilišnoj knjižnici je u četvrtak, 23. studenoga, održana središnja svečanost obilježavanja 390. obljetnice osnivanja knjižnice isusovačkog kolegija. Svečanosti su nazočili rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, riječki nadbiskup dr. Ivan Devčić, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić, Goran Crnković, ravnatelj Državnog arhiva u Rijeci u ime Ministarstva kulture te zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš, koji je ravnateljici Sveučilišne knjižnice Senki Tomljanović u prigodi ove značajne obljetnice uručio srebrnjak Grada Rijeke. 

 

HRT - RADIO RIJEKA

PORTAL GRADA RIJEKE

Pored dvadeset originalnih primjeraka isusovačke zbirke, predstavljena je i virtualna izložba (LINK )  nastala na temelju digitaliziranih naslovnica originala, koja će biti trajno postavljena na web-stranicama Sveučilišne knjižnice Rijeka, kako bi informacije o izlošcima bile dostupne i nakon što knjige budu vraćene u zaštićena spremišta. Sveučilišna knjižnica će nastojati potaknuti suradnju s drugim kulturnim i obrazovnim ustanovama koje raspolažu određenim brojem primjeraka nekadašnje isusovačke knjižnice, odnosno arhivskom građom (Teologijom u Rijeci, Sušačkom gimnazijom, Državnim arhivom u Rijeci), s ciljem objedinjavanja svih izvora o riječkoj isusovačkoj knjižnici na jednom virtualnom mjestu.

 

Na Korzu je 27. studenoga otvorena izložba plakata izrađenih na temelju digitaliziranih naslovnica virtualne izložbe "Knjižnica isusovačkog kolegija u Rijeci". Izložba se može razgledati do 3. prosinca 2017. godine.

 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

Ne slažete se s korištenjem kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.

Dozvolili ste korištenje kolačića na Vašem računalu. Odluku možete promijeniti.