Bibliometrijske usluge

Sveučilišna knjižnica Rijeka svojim korisnicima nudi uslugu izdavanja potvrda o indeskiranosti i citiranosti znanstvenih radova u bazama podataka prema važećem Pravilniku Nacionalnog vijeća za znanost o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja prema određenim znanstvenim područjima na koje ima pristup.

Knjižnica izdaje sljedeće potvrde:

  • Potvrdu o indeksiranosti i citiranosti radova objavljenih u časopisima koji su indeksirani u bazi podataka Web of Science Core Collection
  • Potvrdu o indeksiranosti i citiranosti radova objavljenih u časopisima koji su indeksirani u bazi podataka Scopus
  • Potvrdu o bibliometrijskim pokazateljima časopisa - faktoru odjeka (Impact Factor) i kvartilu (Q) pojedinog časopisa prema InCites Journal Citation Reports (JCR) u WoS-u te bibliometrijskom pokazatelju SJR i kvartilu (Q) u Scopusu

Podnositelj zahtjeva prethodno treba ažurirati popis radova u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji CROSBI te navesti varijante imena pod kojim je objavljivao radove (djevojačko prezime, kombinacija prezimena i sl.).

Za izradu potvrde potrebno je ispuniti zahtjev.

Potvrde se izdaju u roku od 5 radnih dana članovima Sveučilišne knjižnice Rijeka i ne naplaćuju se.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Sveučilišnu knjižnicu Rijeka putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona na broj 051/336-129.