OBRAZAC ZA DAROVANJE GRAĐE

Sveučilišna knjižnica Rijeka smatra darovanje građe dobrodošlim načinom izgradnje knjižničnog fonda. S obzirom na misiju i viziju Knjižnice, politiku izgradnje fonda iskazanu u Smjernicama za izgradnju fonda, kao i na prostorna ograničenja, Knjižnica zadržava pravo procjene darovane građe i odluke o uvrštavanju u fond. U fond se uvrštava ona građa za koju stručni djelatnici Knjižnice procijene da je potrebna, odnosno u skladu s politikom izgradnje fonda. Darovi koji ne udovolje kriterijima za uvrštavanje u fond SVKRI proslijedit će se drugim knjižnicama, odnosno odložiti na mjesto namjenjeno razmjeni knjiga gdje će biti dostupni zainteresiranoj javnosti.

Sveučilišna knjižnica Rijeka zahvaljuje na darovanju.

Ispunjavanjem ovog obrasca darovatelj je suglasan da građa prelazi u trajno vlasništvo Sveučilišne knjižnice Rijeka, te da Knjižnica ima pravo raspolagati građom prema svom nahođenju. Knjižnica zadržava pravo odluke o uvrštavanju pojedine jedinice u fond, sukladno važećim internim pravilima nabave građe. Jedinice građe koje neće biti uvrštene u fond Knjižnica će ponuditi drugim knjižnicama, odnosno odložiti na mjesto namjenjeno razmjeni građe. Jedinice građe uvrštene u knjižnični fond mogu u budućnosti biti otpisane, odnosno nije im zajamčeno trajno čuvanje u fondu SVKRI.
Max. veličina 1024 KB (1 MB), dozvoljeni formati: jpg, png, gif, doc, docx, pdf, zip, rar
Pritiskom na gumb "Pošalji" dajete suglasnost (privolu) Sveučilišnoj knjižnici Rijeka za prikupljanje i obradu osobnih podataka.
Izjavu o davanju suglasnosti možete pročitati OVDJE