Rad Sveučilišne knjižnice Rijeka prema ograničenom sustavu rada od 27. travnja 2020.

Radno vrijeme knjižnice je od ponedjeljka do petka od 9:00 do 14:00 sati.

Od korisničkog prostora otvoren je samo prostor posudbe, kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt. U prostoru je moguć boravak jedne osobe uz obavezno držanje razmaka od dva metra u hodniku Knjižnice pri čekanju.

Čitaonice su zatvorene.

Korisnici su se obavezni držati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku, u čiju svrhu je na ulasku u prostor postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju ruku.

Kako bi se osiguralo držanje socijalne distance i ulazak u Knjižnicu smanjio na najmanju moguću mjeru, naručivanje građe moguće je isključivo putem online narudžbenica za posudbu građe, dok se preuzimanje građe odvija u prostoru posudbe pod ranije navedenim uputama. Građa naručena tijekom dana može se preuzeti sljedeći dan, a građa naručena do 9:00 sati isti dan.

Istovremeno je moguće posuditi 5 primjeraka građe.

Vraćanje knjiga moguće je isključivo u knjigomat (s desne strane ulaza u zgradu, dostupan 24 sata).

Za potrebe upisa potrebno je prije dolaska ispuniti online upisnicu.

U periodu trajanja obustave nastave zakasnina na posuđenu građu studentima se ne naplaćuje.

Preporuka je da se sva potrebna plaćanja vrše beskontaktnim kartičnim putem.

Korisnicima je omogućena digitalizacija građe na zahtjev (članci koji nisu dostupni online i do 30 str. iz knjige) putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.., a o vremenu isporuke će biti obaviješteni.

Informacijski upiti i tematska pretraživanje vrše se isključivo putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve daljnje informacije o radu Knjižnice mogu se pratiti na mrežnim stranicama i Facebook stranici Knjižnice.