POSJETITELJI

DnevnoDnevno30
MjesečnoMjesečno4077
Ukupno Ukupno 532524

ZA DJELATNIKE

34

PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

Čitaonice

Knjižnica raspolaže s dvije čitaonice (znanstveno-istraživačka i studijska čitaonica) i dva prostora za grupni rad, od kojih je jedan zatvoreni, a drugi otvoreni.
 
Čitaonice i prostore za grupni rad mogu koristiti isključivo članovi Knjižnice koji u prostore ulaze putem sustava samoidentifikacije, uz pomoć članskih iskaznica ili iksica.
 
Znanstveno-istraživačka čitaonica prostor je istraživačkog rada. Korisnici se mogu služiti računalima, koristiti građu smještenu u čitaonici te građu iz zaštićenih zbirki, časopise i novine koje naručuju iz spremišta. Knjige smještene u čitaonici moguće je posuditi izvan knjižnice. U prostoru se po dogovoru organiziraju i edukacijske radionice za korisnike.
 
U studijskoj čitaonici korisnicima je osiguran tihi rad. U čitaonici se nalazi referentna zbirka (enciklopedije, leksikoni, rječnici ... ) i zbirka knjiga koje se ne posuđuju izvan knjižnice.
 
Zatvoreni prostor za grupni rad namijenjen je grupama korisnika za održavanje prezentacija, projekcija, izradu seminara i projekata te omogućuje razgovore i rasprave. Prostor se koristi uz prethodnu rezervaciju.
 
Otvoreni prostor za grupni rad slobodan je za korištenje bez prethodne rezervacije. 
 
Svi korisnički prostori otvoreni su za korisnike tijekom cijelog radnog vremena Knjižnice.