PRETRAŽI KNJIŽNICE SVEUČILIŠTA članci, knjige, časopisi ...

 

Pretraživanje: Discovery Service za Sveučilište u Rijeci
Portal Discovery servisa

Sveučilišna knjižnica svečano obilježava 390. obljetnicu knjižnice isusovačkog kolegija

Sveučilišna knjižnica Rijeka obilježava visoku i značajnu obljetnicu - 390 godina od osnutka isusovačkog kolegija u Rijeci  23. studenoga 1627. godine. Istovremeno, radi se i o 390. godišnjici osnivanja Sveučilišne knjižnice, budući da je oko 1.400 knjiga isusovačkog kolegija temelj njezinog fonda. Isusovački red godine 1627. osniva u Rijeci kolegij i gimnaziju, u čijem je sastavu i knjižnica. Knjižnica je u Rijeci djelovala daljnjih 146 godina, a od 1633. Kolegij dobiva akademske slobode, pa se može reći da i kolegijska knjižnica dobiva karakter visokoškolske knjižnice. Početak visokoga školstva u gradu Rijeci također se vezuje uz ovaj datum. 

Program obilježavanja 390. godišnjice osnutka knjižnice isusovačkog kolegija odvijat će se od 22. studenoga do 3. prosinca 2017. godine, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. 

 

POZIVNICA

 

PROGRAM

 

 

Opširnije:Sveučilišna knjižnica svečano obilježava 390. obljetnicu knjižnice isusovačkog kolegija

Radno vrijeme Sveučilišne knjižnice 22. i 23. studenoga

Zbog proslave 390. obljetnice osnivanja knjižnice isusovačkog kolegija u Rijeci, Sveučilišna knjižnica će u srijedu 22. i u četvrtak 23. studenoga započeti s radom u 13:00 sati.

Otvoren probni pristup na Bloomsbury eBook Collections

Britanski izdavač Bloomsbury Publishing otvorio je probni pristup na svoje zbirke e-knjiga, Bloomsbury eBook Collections.

Opširnije:Otvoren probni pristup na Bloomsbury eBook Collections